۱۶ فروردین ۱۳۹۰، ۱۴:۰۵

هیچیک از مراکز درمانی و اورژانسها با کمبود خون مواجه نیستند

هیچیک از مراکز درمانی و اورژانسها با کمبود خون مواجه نیستند

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با اشاره به اینکه تا چند سال قبل برخی بیماران در اتاقهای عمل به علت کمبود خون جان می‌دادند، افزود: در حال حاضر هیچ یک از مراکز درمانی به ویژه اورژانسها با کمبود خون مواجه نیستند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر حسن ابوالقاسمی درباره عملکرد سازمان انتقال خون در سال 89 اظهار داشت: 4 تا 5 سال پیش برخی افراد در اتاقهای عمل به علت اینکه خون کافی برای تزریق به آنها نبود، به ویژه بیمارانی که دارای گروه خونهای نادر بودند، جان می‌دادند و خوشبختانه با تلاش سازمان انتقال خون، این مشکل رفع شد.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ادامه داد: با جرات می‌گوییم که در حال حاضر هیچ یک از مراکز درمانی و بیمارستانها به ویژه اورژانسها با کمبود خون مواجه نیستند. بسیاری از بیماران مبتلا به اختلالات خونی مانند تالاسمی و هموفیلی نیازمند تزریق خون به صورت مستمر هستند. البته در حال حاضر هیچ مشکلی در تامین خون‌ برای این افراد وجود ندارد.
 
ابوالقاسمی با بیان این مطلب که در حال حاضر شاخص اهدای خون در کشور بالا رفته است به طوری که در سال 89 با افزایش 5 درصد اهدای خون روبرو بودیم، افزود: افتتاح نخستین بانک خون بند ناف ملی ازجمله پروژه های سازمان انتقال خون در سال گذشته بود، به طوری که می‌توان گفت این بانک در منطقه بی‌نظیر و استانداردهای بین المللی در حد پیوستن به بانکهای جهانی خون بند ناف، در آن رعایت شده است.
 
مدیرعامل سازمان انتقال خون تصریح کرد: خون بند ناف، منبع غنی از سلولهای بنیادی است از این رو برای تحقیقات در حوزه سلولهای بنیادی و درمان بیماریهای ژنتیکی، خونی و عصبی کاربرد فراوانی دارد.
 
ابوالقاسمی با بیان اینکه یک نفر از هر 3 نفر در طول زندگی به دریافت خون نیاز دارد، گفت: خون بند ناف را می توان حداقل 10 سال و حداکثر 20 سال در تانکهای ازت نگهداری کرد.
 
وی  خاطر نشان کرد: بانک خون بند ناف از اهدا کنندگان هیچ هزینه ای دریافت نمی کند چرا که این بانک به دلیل ارائه خدمات رایگان خون بند ناف راه اندازی شده است.
 
ابوالقاسمی اظهار داشت: نوزادان مورد نظر برای دریافت خون بند ناف، تنها توسط سازمان انتقال خون انتخاب خواهند شد مگر اینکه خانواده نوزاد دچار بیماری خاصی باشد که در این راستا برای کمک به نوزاد و پیشگیری از بروز مشکلات احتمالی با هماهنگیهای لازم، خون بند ناف از نوزاد گرفته می شود.
 
مدیرعامل سازمان انتقال خون ادامه داد: خون بند ناف تنها یک بار مورد استفاده قرار می گیرد و بیشتر برای افراد دیگر کاربرد دارد. این در حالی است که در صورت استفاده نشدن از خون بند ناف برای فرد دیگر، اهدا کننده در صورت نیاز می تواند از آن استفاده کند.
 
ابوالقاسمی با اعلام راه‌اندازی روش اهدای مستقیم پلاکت به جای اهدای خون کامل برای تامین پلاکت مورد نیاز بیماران در کشور گفت: پلاکتها در عمل انعقاد خون نقش مهمی دارند و در جلوگیری از خونریزی رگها به وسیله تشکیل توده پلاکتی و کمک به ترمیم جدار عروق عمل می‌کنند.
 
مدیرعامل سازمان انتقال خون افزود: در گذشته، پلاکت مورد نیاز بیماران از خون کامل اهدایی تامین می‌شد اما اکنون با روش پلاکت گیری مستقیم، بعد از گرفتن پلاکت، خون بیماران از دستگاه به بدن اهدا کننده باز می شود. در این روش از یک طرف برای تامین پلاکت نیازی به اهدای خون کامل نیست و از طرف دیگر پلاکتی که از این طریق به دست می‌آید کیفیت بسیار بالاتری دارد و از نظر کیفیت با پلاکتی که از خون کامل گرفته می‌شود، اصلاً قابل مقایسه نیست.
کد خبر 1282081

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha